DOLAR

41,9794$% 0,23

EURO

48,7423% 0,44

STERLİN

56,1894£% 0,24

GRAM ALTIN

%

ONS

%

BİST100

10.460,24%-0,23

Sabah Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 18°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Düzce’nin Coğrafi İşaretli Lezzeti Düzce Kestanesi

ad826x90
ad826x90
ad826x90

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, coğrafi işaret tescilli ürünleri kamuoyuyla buluşturmaya devam ediyor.

ad826x90

DMHA DÜZCE-Bu ayın öne çıkan ürünü, menşe adıyla tescillenen ve Düzce'ye özgü nitelikleriyle öne çıkan Düzce Kestanesi oldu. İnce Kabuk, Kolay Soyulan Zar, Yüksek Lezzet

Düzce'nin doğal orman varlığında yetişen Düzce Kestanesi, ince kabuğu, iç zarının meyveye az nüfuz etmesi ve kolay soyulabilmesiyle dikkat çekiyor. Bu özellikleri sayesinde ürün hem çiğ tüketimde hem de kebap ve işleme süreçlerinde pratikliğiyle tercih ediliyor. İl genelinde yıllık ortalama en yüksek sıcaklık 19,2 °C, en düşük 8,4 °C; yıllık yağış 823,7 kg/m² ve nispi nem %75 seviyesinde. Bu iklim yapısı, kestanenin sulamaya ihtiyaç duymadan doğal ortamında dengeli ve sağlıklı gelişmesine imkân tanıyor; meyve kabuğunun kalınlaşmasını engelleyerek ince kabuk–kolay soyulan zar karakterini güçlendiriyor.

Hasat, Eylül sonundan Kasım ortasına kadar süren yaklaşık iki aylık periyotta gerçekleştiriliyor. Bölgenin iklim özellikleri bu dönemde kalite ve verim istikrarına katkı sağlıyor. Düzce Kestanesi, elverişli iklim koşulları ile geleneksel yetiştiriciliğin buluştuğu; ince kabuğu, kolay soyulan iç zarı ve yüksek lezzet kalitesiyle sofralara değer katan coğrafi işaretli bir ürün olarak öne çıkıyor. Düzce'nin markası hâline gelen bu özel kestane, yerel ekonomiye ve tüketici memnuniyetine güçlü katkı sunuyor.

ad826x90

ad826x90

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Düzce İl Özel İdaresi Heyelanlara Anında Müdahale Etti

HIZLI YORUM YAP